Introductie workshop
draaien op de elektrische schijf

Introductie workshop
draaien op de elektrische schijf

Voor de introductiecursus geldt net als voor de wekelijkste lessen een wachtlijst. De eerst volgende cursus die gegeven wordt is in september/oktober 2024.

Voor mensen die geen of nauwelijks ervaring achter de schijf hebben geef ik 2x per jaar ( in het najaar) de introductie cursus. Tijdens deze 5 lessen van 2,5 uur maak je kennis met ‘pottenbakken’. De groep bestaat uit maximaal 7 cursisten en heeft een gestructureerde opbouw; iedere les krijg je een klein stukje uitleg waarna je hiermee zelf gaat oefenen. Aan het einde van de 5 lessen heb je een aantal stuks bekervormen en kommetjes die geglazuurd zijn.

Na afronden van de introductie cursus heb je een basis in het draaien van een cilindervorm en komvorm en tevens weet je behoorlijk de weg in mijn werkplaats. Als je verder wilt met draaien lukt het helaas meestal niet om meteen aan te sluiten bij één van de wekelijkste lesgroepen. Je blijft op de wachtlijst tot er een plek vrijkomt op een voor jou gewenst dagdeel. Wel kun je, omdat je de basis beheerst en redelijk wegwijs bent in mijn werkplaats altijd aansluiten voor losse lessen als er bijvoorbeeld een plekje in een reguliere les vrij is doordat iemand ziek is. Ook kun je aansluiten bij de openwerkplaats zaterdagen of andere workshops die gegeven worden (staan niet op de site, worden gemeld via de appgroep en met aankondigingen in mijn werkplaats).

Heb je al enige ervaring dan nodig ik je uit om een keer een losse les te komen draaien zodat we kennis kunnen maken en kunnen overleggen wat je wensen zijn met betrekking tot pottenbakken. Op basis daarvan kunnen we dan afspreken hoe ik je het beste kan begeleiden.  Wees je er wel van bewust dat er voor alle groepen een wachtlijst is (voor de donderdag avond is die erg lang!) dus dat ik je in ieder geval niet meteen een wekelijkse lesplek kan bieden. Als je voldoende ervaring hebt om redelijk zelfstandig aan de gang te kunnen zou je bijvoorbeeld wel kunnen aansluiten bij de open werkplaatszaterdagen of de diverse workshops die ik geef (staan niet op de site, mail me als je hier meer informatie over wilt!!)

Beschrijving

Heb je nog niet eerder achter de draaischijf gezeten dan een keer een losse workshop dan start je in mijn werkplaats met de introductiecursus van 5 lessen. Hierdoor kun je ervaren of pottenbakken is wat je ervan verwachtte zonder meteen een half jaar of jaar aan een abonnement vast te zitten. De introductie cursussen worden alleen in het najaar gegeven. Ook voor deze cursussen is een wachtlijst.

Je leert de basis van het ‘centreren’ van de klei, het draaien van een beker en een kom. Het werk dat je tijdens de eerste 4 lessen maakt wordt in de vijfde les afgeglazuurd.

Als je de introcursus hebt afgerond en je wilt verder met pottenbakken dan kun je op de wachtlijst blijven tot er een plek vrijkomt in de reguliere wekelijkse lessen. Hoe lang je op de wachtlijst blijft varieert maar op dit moment moet je rekening houden met een half jaar tot een jaar voor de dag lessen en een jaar tot 2 jaar voor de donderdag avond lessen.

Dagen & Tijden

Heb je interesse om deel te nemen aan de introductie dan kun je je op geven via het contact formulier. Er zijn echter maar 14 plekken op jaarbasis beschikbaar dus ik hanteer een wachtlijst. Toelating is op volgorde van aanmelding. De eerst volgende cursus die ik geef zal pas zijn rond september/ oktober 2024.

Kosten

Kosten € 190,- Dit is inclusief alle gebruikte materialen en bakken van in de werkplaats gemaakt werk.