Introductie workshop
draaien op de elektrische schijf

Introductie workshop
draaien op de elektrische schijf

OP DIT MOMENT ZIJN ALLE LESSEN VOL. ALS JE JE AANMELDT KOM JE OP DE WACHTLIJST. HOE LANG DE WACHTLIJST IS VARIEERT PER DAGDEEL.

Deze cursus is bedoelt voor mensen die niet tot nauwelijks ervaring op de schijf hebben.

(Heb je enige ervaring, lees dan 3 alinea’s hieronder verder.)

Tijdens deze 5 lessen van 2,5 uur maak je kennis met ‘pottenbakken’. Voor mensen die niet of nauwelijks ervaring achter de schijf hebben geef ik 2x per jaar (in principe in het najaar) de introductie cursus. De groep bestaat uit maximaal 7 cursisten en heeft een heel gestructureerde opbouw; iedere les krijg je een klein stukje uitleg waarna je hiermee zelf gaat oefenen. Aan het einde van de 5 lessen heb je een aantal stuks bekervormen en kommetjes die af geglazuurd zijn.

Als je de intro cursus hebt afgerond dan heb je een basis in het draaien van een cilindervorm en komvorm, en tevens weet je behoorlijk de weg in mijn werkplaats. Als je verder wilt met draaien en er is nog niet een plek voor je in de reguliere lessen, kun je wel altijd aansluiten voor losse lessen als er bv een plekje in een reguliere les vrij is doordat iemand ziek is. Ook kun je aansluiten bij de openwerkplaats zaterdagen of andere workshops die gegeven worden.

Heb je al enige ervaring dan nodig ik je uit om een keer te komen draaien zodat we kennis kunnen maken en kunnen overleggen wat je wensen zijn met betrekking tot het leren pottenbakken. Op basis daarvan kunnen we dan afspreken hoe ik je het beste kan begeleiden.  Wees je er wel van bewust dat er voor alle groepen een wachtlijst is (voor de donderdag avond is die erg lang!) dus dat ik je in ieder geval niet meteen een reguliere lesplek kan aanbieden. Als je voldoende ervaring hebt om redelijk zelfstandig aan de gang te kunnen dan zou je bijvoorbeeld wel aan kunnen sluiten bij de openwerkplaats zaterdagen of de diverse workshops die ik geef (staan niet op de site, mail me als je hier meer informatie over wilt!!)

Beschrijving

Je leert de basis van het ‘centreren’ van de klei, het draaien van een beker en een kom. Ook wordt het afwerken van de beker en kom behandeld, evenals het simpel decoreren met kleislib of oxides.

Dagen & Tijden

  • maandag van 9:30 tot 12:00
  • dinsdag van 9:30 tot 12:00
  • donderdag 9:300 tot 12:00
  • donderdag 17.30 tot 20.00
  • donderdag 20.00 tot 22.30

Op dit moment zijn de lessen vol. Je kunt je aanmelden maar dan kom je op de wachtlijst tot er plek is. Hoe lang dat duurt varieert per dagdeel. Wil je meer informatie, stuur dan een bericht via het contact formulier

Kosten

Kosten € 165,- Dit is inclusief alle gebruikte materialen en bakken van in de werkplaats gemaakt werk.