Introductie workshop
draaien op de electrische schijf

Introductie workshop
draaien op de electrische schijf

Misschien heb je altijd al de wens gehad om eens achter een pottenbakkersdraaischijf te werken maar twijfel je of je het echt leuk vindt.
Dan is de introductieworkshop wat voor jou!

Tijdens deze 5 lessen van 2,5 uur maak je kennis met ‘pottenbakken’.

Sommige cursisten hebben nog nooit achter de draaischijf gezeten. Anderen hebben al meer ervaring met draaien opgedaan. Als je wilt leren draaien dan start je altijd met de introductieworkshop van 5 lessen. Hierin kun je kijken of het draaien iets voor je is en kan ik kijken welke vaardigheden je al hebt en welke je nog kunt bijschaven en vergroten. Tijdens de intro pas ik de leerstof en oefeningen aan aan jou niveau.
Na de introductie cursus kun je verder met de vervolgcursussen of wekelijks zelf aan de slag te gaan, al dan niet met begeleiding (werkplaats gebruik).

Beschrijving

Je leert de basis van het ‘centreren’ van de klei, het draaien van een beker en een kom. Ook wordt het afwerken van de beker en kom behandeld, evenals het simpel decoreren met kleislib of oxides.

Dagen & Tijden

  • maandag van 9:30 tot 12:00
  • dinsdag van 9:30 tot 12:00
  • donderdag 9:300 tot 12:00
  • donderdag 17.30 tot 20.00
  • donderdag 20.00 tot 22.30

Op dit moment zijn de meeste lessen vol en is er een wachtlijst. Stuur me een bericht als je op de wachtlijst wilt komen en welke dagen je beschikbaar bent. Als er dan een plek vrijkomt dan meld ik je dat en kun je dan alsnog kiezen of je wilt starten of niet.

Kosten

Kosten € 120,- . Dit is inclusief alle gebruikte materialen en bakken van in de werkplaats gemaakt werk.