Kinderpartijtje

Kinderpartijtje

Voor kinderen vanaf 6 jaar. 2,5 uur creatief aan de slag met klei!

Deze workshop is ook toegankelijk voor kinderen met een beperking, dan wel van tevoren overleggen of er een passend aanbod mogelijk is!

Beschrijving

Eerst krijgen de kinderen te zien wat ze op de draaischijf kunnen maken. Daarna wordt er een handvormopdracht (van tevoren overlegd met ouders of bv. de jarige) uitgelegd.

De kinderen gaan zelf (evt. met begeleiding van ouders) aan de slag met de handvormopdracht en om de beurt worden kinderen naar de draaischijven geroepen om hier te proberen ‘er een potje van te maken’!
Aan het einde van de workshop worden alle gedraaide potjes bekeken en mag ieder kind 2 van zijn eigen potjes uitkiezen die worden geglazuurd en afgebakken (de andere potjes worden weer in de kleiton terug gedaan). Ook de handgevormde werkstukken worden  geglazuurd en afgebakken.
Na ongeveer 3 weken is alles klaar om te worden opgehaald!

Bij jonge kinderen is het prettig als er 1 of 2 begeleiders meekomen om hier en daar wat te kunnen helpen bij de handvormopdracht. Deze begeleiders hoeven verder geen ervaring met klei te hebben!

Op afspraak

Deze workshop wordt niet op een vast tijdstip maar op afspraak gegeven.

Kosten

€ 22,- per kind met een minimum van 132,-
Maximaal aantal kinderen is 10.

De workshop kan desgewenst ook op locatie gegeven worden. Er worden dan wel extra kosten in rekening gebracht. Hoeveel is afhankelijk van de situatie (makkelijk toegankelijk, op een verdieping, lift beschikbaar e.d.)