(OL1) olielamp 21 tuits

150.00

Beschikbaar via nabestelling

(OL1) olielamp 21 tuits

Categorie:

Olielamp 21 tuits (niet authentiek). Binnenzijde en deels buitenzijde geglazuurd. Kan in verschillende klei kleuren geleverd worden.

Beschrijving

Deze olielampen met 21 tuiten zijn  niet authentiek als laat middeleeuwse lichtbron. De grootste die ik maak. Ze geven veel licht en veel warmte af. Daardoor worden ze  ook wel gebruikt om de tent of terras enigszins te verwarmen.  Zowel in rood, zwart als witbakkende klei te bestellen.

De binnenzijde is geglazuurd zodat de wand redelijk oliedicht is. Zet je potje echter nooit op de antieke tafel; aardewerk (rode of zwarte klei) is nooit 100% waterdicht dus er kan na verloop van tijd een kring op je tafel ontstaan. De oplossing is een viltje eronder.

Er wordt wel eens getwijfeld aan de veiligheid om de olielampen op te kunnen hangen; er zitten immers ogen aan om kettingen aan te bevestigen. Natuurlijk is staand op een plat vlak het veiligst omdat je er dan niet tegenaan kunt lopen waardoor hij tegen iets brandbaars kan slingeren. Maar de olie zelf is niet brandbaar; alleen in combinatie met het lont heb je een vlammetje. Dus mocht je lampje stuk vallen op de grond dat zijn met grote waarschijnlijkheid alle vlammen meteen gedoofd!

Extra informatie

inhoud

ca 2 tot 2,5 liter

stooktemperatuur

aardewerk