(OL3) olielamp 9 tuits

75.00

Beschikbaar via nabestelling

(OL3) olielamp 9 tuits

Categorie:

Olielamp 9 tuits (niet authentiek). Binnenzijde en deels buitenzijde geglazuurd. Kan in verschillende klei kleuren geleverd worden.

Beschrijving

Deze olielampen met 9 tuiten zijn waarschijnlijk niet authentiek als laat middeleeuwse lichtbron. Wel is het een redelijk veilig alternatief voor kleinere olielampen of schuitjes en geven best veel licht. Zowel in rood, zwart als witbakkende klei te bestellen.

De binnenzijde is geglazuurd zodat de wand redelijk oliedicht is. Zet je potje echter nooit op de antieke tafel; aardewerk (rode of zwarte klei) is nooit 100% waterdicht dus er kan na verloop van tijd een kring op je tafel ontstaan. De oplossing is een viltje eronder.

Er wordt wel eens getwijfeld aan de veiligheid om de olielampen op te kunnen hangen; er zitten immers ogen aan om kettingen aan te bevestigen. Natuurlijk is staand op een plat vlak het veiligst omdat je er dan niet tegenaan kunt lopen waardoor hij tegen iets brandbaars kan slingeren. Maar de olie zelf is niet brandbaar; alleen in combinatie met het lont heb je een vlammetje. Dus mocht je lampje stuk vallen op de grond dat zijn met grote waarschijnlijkheid alle vlammen meteen gedoofd!

Extra informatie

inhoud

ca 750 ml

stooktemperatuur

aardewerk