(OL6) Olielamp 3 tuiten

38.00

Beschikbaar via nabestelling

(OL6) Olielamp 3 tuiten

Categorie:

Olielamp 3 tuiten. Niet met zekerheid authentiek maar waarschijnlijk wel. Binnenzijde geglazuurd. In zowel rode, zwarte als witte klei verkrijgbaar

Beschrijving

Deze olielampen met 3 tuiten zijn niet met zekerheid authentiek als laat middeleeuwse lichtbron. Van alle aantal tuiten is deze en de enkeltuit wel de meest waarschijnlijke dat ze authentiek zijn. Zowel in rood, zwart als witbakkende klei te bestellen.

De binnenzijde is geglazuurd zodat de wand redelijk oliedicht is. Zet je potje echter nooit op de antieke tafel; aardewerk (rode of zwarte klei) is nooit 100% waterdicht dus er kan na verloop van tijd een kring op je tafel ontstaan. De oplossing is een viltje eronder.

Er wordt wel eens getwijfeld aan de veiligheid om de olielampen op te kunnen hangen; er zitten immers ogen aan om kettingen aan te bevestigen. Natuurlijk is staand op een plat vlak het veiligst omdat je er dan niet tegenaan kunt lopen waardoor hij tegen iets brandbaars kan slingeren. Maar de olie zelf is niet brandbaar; alleen in combinatie met het lont heb je een vlammetje. Dus mocht je lampje stuk vallen op de grond dat zijn met grote waarschijnlijkheid alle vlammen meteen gedoofd!

Extra informatie

inhoud

ca 250 ml

datering

niet met zekerheid authentiek

stooktemperatuur

aardewerk